完登8201米卓奧友安全回來了

太空人好睇
不過個頭好細

好靚呀!!!
靚到好似假咁濟呀!!!!

勁呀競,張圖好好

呵呵呵呵呵 ... ...
留起 500 大洋過你

講下你 o既心路歷程丫 ... 我諗 e 世我都冇咩機會上到 8千 gar la ~~~~~ yo

引用:
原帖由 manc 於 10-10-2008 10:01 發表
呵呵呵呵呵 ... ...
留起 500 大洋過你

講下你 o既心路歷程丫 ... 我諗 e 世我都冇咩機會上到 8千 gar la ~~~~~ yo
雨仔: 你坐飛機時會高過 8000 ga  

dino: 你個口罩果幾條冰柱好癲呀
       有d 似魷魚鬚

心路歷程見到講啦,太多。
如果口罩果幾條冰柱係魷魚鬚就好啦,我餓到癲。

http://atunasbasecamp.blogspot.com/2008/10/101.html

和我同期登山的台灣隊http://tw.news.yahoo.com/article/url/d/a/080908/13/15jss.html,我的隊友和他們打過下招呼,好象4個人,計劃無氧登頂,我們離開時,未知他們攻頂如何。

...一位美國隊員意外墜落死亡的消息,他是在登頂完從頂峰下撤時,在將近八千米的岩溝可能因為過度疲勞,失足墜落,直接掉到第二營附近...

頂,camp2 約71xx米高,個鬼佬咪fall左成千米!!!

...有一位斯洛伐尼亞的登山者,(06/10/2008)下午下山時在第一冰壁的地方,不知道什麼原因發生墜落,再增加死亡一人...

頂,我走後又死多個原來。

以為你個隊友fall幾百已經好癲,原來有人fall成千。

有相wor,堅wor,即係多人9up都未必可信

香港上過卓奧友不過10人,所以你們睇到果d相,包括我(我去之前睇過),都好正常理解係頂峰的相。

我上過頂,頂峰唔係咁。而且無可能上8千無著羽絨,身邊亦無氧氣。簡D講﹕D相入面唔係卓奧友峰。

上左卓奧友峰,但後記卻一路都無提供頂峰相,或只提供ABC相甚至好奇怪地放其他山峰的相......老實講,我係好想佢可以拿出任何證明的,他的事在西藏協作間已經成為了話題,話晒佢都叫有D名氣,而且係香港人,代表了香港登山界的。

我想找第45期野外動向,睇返入面卓奧友峰的報道,有冇人有可以借來。